Στη Γερμανία ταξίδεψε ο Δ. Ευρώτα για το πρόγραμμα Erasmus+

Στη  Γερμανία ταξίδεψε το Γυμνάσιο Γερακίου προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Γεωργών παιδεία, Start Up Farm: Δεξιότητες για μελλοντικούς Οικο-γεωργούς» και θέμα την εκπαίδευση των μαθητών στην απόκτηση γνώσεων και πρακτικών στην καλλιέργεια γης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Στη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΚΕΑΝ, το ερευνητικό ίδρυμα IZES της Γερμανίας, ο Δήμος Ευρώτα, ο Δήμος Murfatlar Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Γερακίου και το Γυμνάσιο Andrian V. Radulescu οι μαθητές των δύο σχολείων παρακολουθούν μαθήματα από εξειδικευμένους επιστήμονες των συνεργαζόμενων φορέων και δουλεύουν ομαδικά για την υλοποίηση εργασιών. Η τελική φάση του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνονται η παρουσίαση των οριστικών αποτελεσμάτων κι η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γερακίου συνόδευσαν στο Saarbruecken της Γερμανίας ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος κι η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα κα. Νίκη Χρήστου Μιχαλούτσου. Αμφότεροι συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κι ιδιαίτερα τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους κι αναφέρθηκαν στην πρόθεση από την πλευρά του Δήμου να υποστηρίζονται και να προάγονται τέτοιες δράσεις συνεχίζοντας και το όραμα του τέως Δημάρχου Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ERASMUS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!