Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το φόνο του δ. Παγγαίου

Mε τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν μετά την πολύωρη κατάθεσή τους στον ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη. Αντίθετα ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ο κατηγορούμενος, από τον οποίο οι δυο δράστες της δολοφονίας φέρονται να προμηθεύτηκαν το όπλο έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του δημάρχου Χρυσόστομος Βελάκης μίλησε για εγκληματικό σχέδιο των δύο με στόχο να επιρρίψουν στον Τριαντάφυλλο Κουκούδη την ευθύνη για την υπεξαίρεση από το δήμο Παγγαίου. «Ο δήμαρχος δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελάκης, διευκρινίζοντας ότι συνηθίζεται ένας δήμαρχος να πληρώνει προκαταβολικά μέρος της αξίας ορισμένων έργων στους αναδόχους και στη συνέχεια να επιστρέφει τα χρήματα πίσω, όταν φτάσουν οι σχετικές επιχορηγήσεις.

Ωστόσο, ο δικηγόρος Βασίλης Καγκαΐδης, συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δυο υπαλλήλων του δήμου Παγγαίου υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλειπαν από το ταμείο τα πήρε ο δήμαρχος και όχι ο ταμίας και πρόσθεσε ότι «το κορυφαίο σημείο ήταν όταν τους συνάντησε και τους είπε: κι εγώ θα καταστραφώ πολιτικά, αλλά και εσείς θα καταστραφείτε. Εκείνο ήταν πιστεύω το κομβικό σημείο της υπόθεσης που ανάγκασε τους δυο να φτάσουν σε τέτοια παράνοια, ώστε να αποφασίσουν να τον εκτελέσουν».

Παράλληλα ο κ. Καγκαΐδης υποστήριξε ότι οι ταμίες πήραν το όπλο απλώς για να εκφοβίσουν το δήμαρχο ενώ σημείωσε ότι: «επειδή το όπλο ήταν υποπολυβόλο και όταν πατάς τη σκανδάλη φεύγουν πολλές σφαίρες, είχαμε το ατύχημα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!