Στο σκαμνί, για υπεξαίρεση €10 εκατ., πρώην και νυν δήμαρχος Μυκόνου

Με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπονται σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Μυκόνου, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και Χρήστος Βερώνης αντίστοιχα Η υπόθεση αφορά σε υπεξαίρεση 10 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, χρήματα τα οποία κατέβαλαν οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλος παρεπιδημούντων. Την πρόταση έκανε προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Γιώργος Οικονόμου.

Πέραν των δύο δημάρχων, στο «σκαμνί» θα κάτσουν και δύο αντιδήμαρχοι της επίμαχης περιόδους 2002 – 2009, οι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης, για απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Για την υπόθεση, παραπέμπονται επίσης στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και ένας ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, δύο τραπεζικοί τραπεζών και δώδεκα επιχειρηματίες.

 

Διαβάστε επίσης:
Μύκονος: Για υπεξαίρεση 6 εκατ. € κατηγορούνται νυν και πρώην δήμαρχος
Εφέτης-ανακριτής για τις παρανομίες στη Μύκονο
Δ. Μυκόνου: «Πάρτι» με… σκάνδαλα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΜΕΓΑΣ, ΒΕΡΩΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση