Categories: Δήμοι

Στη Διάσκεψη της Συμφωνίας για την Πράσινη Πόλη στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Φυλής

Στη  Διάσκεψη της “Συμφωνίας για την Πράσινη Πόλη” (Green City Accord) που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, στις 29/11/2022, συμμετείχε, επικεφαλής κλιμακίου συνεργατών του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Σκοπός της παρουσίας του Δήμου Φυλής στη Διάσκεψη ήταν η παρουσίαση των δράσεών του, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του  στο πρόγραμμα. Επίσης η παρακολούθηση της δραστηριότητας των άλλων μελών, για την τυχόν εφαρμογή καλών πρακτικών στο Δήμο Φυλής.

Ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου, καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι:

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως πολιτική μας προτεραιότητα την  πράσινη ανάπτυξη, μέσω της κυκλικής οικονομίας. Απώτερος στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις  της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την αξιοποίηση της σε τοπικό επίπεδο.

Συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοβουλία Green city Accord γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει στην υιοθέτηση των Ενωσιακών προτύπων για την αποτελεσματική πράσινη μετάβαση της πόλης μας. Δουλεύουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, μέσα από την ανάπτυξη Πάρκου Φωτοβολταϊκών στην καταργημένη Χωματερή, όπου, παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα δεντροφύτευσης 1000 στρεμ.

Δουλεύουμε επίσης στην εξοικονόμηση και στη βιώσιμη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του Δήμου. Οι πολίτες μας ζητούν να συμβάλουμε στην ευρωπαϊκή συνοχή και στη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και εφαρμόζουμε, πιστά την υπόδειξή τους.

Κεντρικός ομιλητής στη  Διάσκεψη ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Ωκεανών και  Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius, με τον οποίο ο Χρήστος Παππούς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Το Δήμαρχο Φυλής συνόδευαν η αρχιτέκτων Μηχανικός και Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης Έλλη Κατσανού και οι επιστημονικοί του συνεργάτες Μαρίνα Νικολοπούλου και Γιάννης Λιάκος.

Τι είναι η Συμφωνία για την Πράσινη Πόλη (Green City Accord)

Το «Green City Accord» είναι μία συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους Ευρωπαίους και στην επιτάχυνση της εφαρμογής της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας, οι πόλεις δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν πέντε τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης: Αέρας, νερό, φύση και βιοποικιλότητα, κυκλική οικονομία και απόβλητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  Δήμος Φυλής ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προσχώρησε στην συμφωνία της πράσινης πόλης στις αρχές του 2021. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο  Δήμος έχει συμμετάσχει, με τεχνικό σύμβουλο την Έλλη Κατσανού, σε διαδικτυακές ομάδες εργασίας – workshops  του προγράμματος Green City Accord.

Comments are closed.


Recent Posts

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ανοικτή η Αττικής Οδός

Άνοιξε λίγο πριν από τις 19:00, σε όλο το μήκος της, η Αττική Οδός, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Σύμφωνα με…

7 λεπτά ago

Η ανακοίνωση του Δ. Ναυπλιέων για τα σχολεία

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, εκτός από της Τοπικής Κοινότητας Αραχναίου τα οποία…

24 λεπτά ago

Κύπρος: Πρωτιά Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls

Στις 18:00 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο και το εξωτερικό για την ανάδειξη του νέου ΠτΔ της Κυπριακής…

27 λεπτά ago

Δήμος Λεβαδέων: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Δευτέρα 06…

31 λεπτά ago

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, 6 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι…

33 λεπτά ago

Δήμος Γρεβενών: Στις 09:30 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και…

35 λεπτά ago