Σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στα Μελίσσια

Σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πρόκειται να εγκατασταθεί στα Μελίσσια με απόφαση που έλαβε ο δήμος. Η εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) του «δημόκριτου» και ειδικότερα από το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος – Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας-Ακτινοπροστασίας, το οποίο διαθέτει τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα στην Ελλάδα στον τομέα και είναι διαπιστευμένο για τέτοιου είδους μετρήσεις.

Σε πρώτη φάση, αναμένεται να μελετηθεί η περιοχή για ορισμένο χρονικό διάστημα, θα διενεργηθούν δειγματοληψίες και μετρήσεις και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα με αναλύσεις. Το στάδιο αυτό θα αποτελέσει προάγγελο της εγκατάστασης μόνιμου σταθμού, ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν ως προς την ποσότητα και την επικινδυνότητα των αιωρούμενων σωματιδίων.

Αντικείμενο των μετρήσεων θα είναι όχι μόνο οι ρύποι που παράγονται τοπικά αλλά και οι ρύποι που πιθανόν μεταφέρονται από άλλες περιοχές ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μελισσίων, Μανώλη Γραφάκο, η προληπτική δράση και η προστασία της υγείας των δημοτών, παρακίνησαν τη δημοτική αρχή σε αυτή την παρέμβαση, ώστε να εντοπίζονται οι βλαβερές και ρυπογόνες πηγές και να αναλαμβάνονται άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση