Σταθερές οι χρεώσεις της ΔΕΥΑΖ για το 2014

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα παραμείνουν οι χρεώσεις της ΔΕΥΑΖ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Η τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης συζητήθηκε στην χθεσινή (27-11-2013) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, καθώς το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει για τον καθορισμό τους.

Η ΔΕΥΑΖ ακολουθώντας συγκεκριμένη οικονομική διαχείριση τα προηγούμενα χρόνια, παρότι αναμένεται αύξηση των λειτουργικών δαπανών σε ΔΕΗ, καύσιμα, προμήθεια υλικών και εκτέλεση έργων κατάφερε να διατηρήσει τις χρεώσεις του 2013.

Αλλαγή θα υπάρξει στο τιμολόγιο εκκενώσεων βόθρων, όπου: α) θα υπάρξει 15 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) χρέωση για την μεταφορά των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού για κάθε είσοδο λυματοφόρου, ανεξαρτήτως κυβικών, β) οι χρεώσεις στις οικίες στην περιοχή του Ξηροκάστελου θα διαμορφωθούν όπως και στο Αργάσι και γ) στα επαγγελματικά ακίνητα μετά την δεύτερη εκκένωση εντός του ιδίου μήνα, οι χρεώσεις θα μειώνονται κατά 50%.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης τόνισε ότι δεν προτείνεται καμιά αύξηση, καθώς έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στο νησί. Ο κ. Αβράμης επεσήμανε πως συνεχίζονται οι διακανονισμοί με τους οφειλέτες, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η εκτέλεση δράσεων και έργων για την βελτίωση και ομαλή υδροδότηση του νησιού. Παράλληλα, τόνισε πως και το 2014 θα υπάρχει ειδική τιμολόγηση για τους άπορους και τους ανέργους. Τέλος, ο κ. Αβράμης δήλωσε πως όταν η επιχείρηση απεγκλωβιστεί από τις υποχρεώσεις που ανάλαβε από προηγούμενες διοικήσεις, τότε θα προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις των τελών για την ελάφρυνση των πολιτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΕΥΑΖ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!