Σταγιάτες: Κάτοικοι αποδοκίμασαν τον Αχιλλέα Μπέο που απειλούσε και έβριζε

Νέο σκηνικό έντασης στήθηκε ξανά σήμερα στις Σταγιάτες Πηλίου, όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, άλλαξε κλειδαριές στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού (Μουσείο), συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, αστυνομικούς και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ φέρεται να έβριζε και να απειλούσε τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία.

Σύμφωνα με κατοίκους, ο δήμαρχος αποδοκιμάστηκε έντονα και αναγκάστηκε να φύγει εντός 5 λεπτών, αφού έβριζε τους κατοίκους και τους απειλούσε, λέγοντας ότι αυτόν ψήφισε ο κόσμος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Επιπλέον υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ήθελαν να τοποθετήσουν ταμπέλες ότι απαγορεύεται η κατανάλωση του νερού, παρά τις ενστάσεις των κατοίκων, εφόσον δεν υπάρχει απόφαση και δεν τοιχοκολλήθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν.

Σύμφωνα με κάτοικο που επικαλείται το τοπικό Μέσο, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ προσπαθούσαν να τρυπήσουν με δράπανο την κεντρική βρύση, στην οποία υπάρχει Οθωμανική υπογραφή του 18ου αιώνα.

Αυτή η κίνηση οδήγησε στην αντίδραση των κατοίκων που ζητούσαν να κληθεί η αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς πρόκειται για μνημείο, όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο.

Τελικά, οι δύο ταμπέλες απαγόρευσης χρήσης του νερού τοποθετήθηκαν σε πλατάνια και ο δήμαρχος αποχώρησε εντός πέντε λεπτών.

Για την «επίσκεψη» Μπέου στο χωριό ενημερώθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συνέστησε στους κατοίκους να ζητήσουν τα ονόματα των ανθρώπων του Δήμου και των συνοδών τους, το έγγραφο της αιτιολόγησης της παρουσίας τους στις Σταγιάτες και να ενημερωθούν τι σκοπεύουν να κάνουν, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Η ανάρτηση Μπέου

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Βόλου αναφέρει: «Και σήμερα στις Σταγιάτες σε μια ακόμη προσπάθεια να πρυτανεύσουν η λογική και η νομιμότητα. Αλλάξαμε κλειδαριές στα δημοτικά κτίρια και ενημερώσαμε τους κατοίκους ότι είναι στη διάθεση τους προς χρήση αρκεί να το ζητούν εγγράφως από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

Όσο για το νερό τους ενημερώσαμε ότι παρά το όργιο ψεύδους και παραπληροφόρησης κανείς δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει, τους ενημερώσαμε για τελευταία φορά ότι είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη χρήση και σε κάθε περίπτωση ας έχουν οι ίδιοι την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι τους συμβεί. Αρκετά με τους τζάμπα ήρωες και τα ψώνια της “Τέχνης και της μικροπολιτικής”», αναφέρει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΜΠΕΟΣ, ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!