Σάββατο
30
Σεπτέμβριος
Back

Στα σκαριά η πρώτη οικολογική παραλία της χώρας- Τι οραματίζεται ο Δήμαρχος Θερμαϊκού

Η δημιουργία της πρώτης οικολογικής παραλίας στη χώρα, πολύ σύντομα μπορεί να αποτελεί γεγονός. Αυτή είναι η πρόθεση του Δήμου Θερμαϊκού κι ήδη έχει ξεκινήσει να χαράζει το χρονοδιάγραμμα για τη περάτωσή της. Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Δήμου, ύστερα από αντίστοιχη πρόταση της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακτών Ελλάδας, προβλέπει τη δημιουργία μίας πρότυπης οικολογικής παραλίας ( eco beach) για μια περιοχή τεσσάρων στρεμμάτων και μια ακτογραμμή τετρακοσίων μέτρων στην Αγία Τριάδα, φιλικής προς τους λουόμενους και τους επισκέπτες, με μια σειρά από καινοτομίες να δίνουν άλλο χρώμα σε ένα καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα.

Ο Δήμος Θερμαϊκού μαζί με την Εταιρείας Αξιοποίησης Ακτών Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της εργο-οικονομικής μελέτης (ήδη έχει εκπονηθεί η πρώτη μελέτη αξιοποίησης κι ένταξης  της παραλίας στα πλαίσια των προγραμμάτων “γαλάζια σημαία” και “πράσινο κλειδί”) με προβλεπόμενο συνολικό κόστος που δε θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ οι πηγές χρηματοδότησης αναμένεται να βρεθούν από τα Υπουργεία Τουρισμού κι Ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ, αλλά κι ιδιώτες χορηγούς.

Σε δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού,  Γιάννης Μαυρομμάτης, επεσήμανε την καινοτομία της ιδέας αλλά και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία της πρότυπης οικολογικής παραλίας σε συνδυασμό με άλλους προορισμούς αλιευτικού, περιπατητικού, θρησκευτικού και αρχαιολογικού τουρισμού, ενώ ανέφερε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των δύο υπουργείων, Τουρισμού κι Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της χρηματοδότησης του εγχειρήματος.

Στην αξία του εγχειρήματος από οικολογική, τουριστική κι αναπτυξιακή σκοπιά στάθηκε κι ο Βασίλης Τζιάνης, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακτών Ελλάδας, ο οποίος επεσήμανε το αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον για την παραλία της Αγίας Τριάδας, ενώ τόνισε πως και τα χρηματικά οφέλη για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή θα είναι μεγάλα.

Η αισιοδοξία αμφοτέρων είναι έκδηλη, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, μέσα διευκόλυνσης της πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αυτόματους πωλητές προϊόντων, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, χώρους εκδηλώσεων, όλα σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και φυσικής γαλήνης. Τέλος, το χρονοδιάγραμμα του Δήμου προβλέπει την έναρξη των εργασιών, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το καλοκαίρι του 2016.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!