στα-άκρα-δήμαρχος-πρόεδρος-δημοτικο-866243
ΔΗΜΟΙ | 19.11.2022 | 11:45

Στα άκρα δήμαρχος – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: “Παραιτήσου” – “Να μου μιλάς καλύτερα”

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης , οι ουκ ολίγες φορές που ήρθαν σε σύγκρουση ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νώντας Κυριαζής.

Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου διαφώνησαν για πρώτη φορά για το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνέχεια η διαφωνία τους μεταφέρθηκε και στο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής με τον Δήμαρχο να κατηγορεί τον κ. Κυριαζή ότι στηρίζει την αντιπολίτευση και τον κ. Κυριαζή να απαντά πως δεν παίρνει το μέρος κανενός αλλά απλώς κάνει τη δουλειά του.

Η ένταση μεταξύ Δημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κορυφώθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού για τον φωτισμό και ειδικά την στιγμή που ο δεύτερος αποφάσισε να φέρει το θέμα προς ψηφοφορία. «Να καταγραφεί στα πρακτικά ότι ο κ. Πρόεδρος οδηγεί συνειδητά σε λάθος έως και παράνομη λήψη απόφασης», τόνισε ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

Οι τόνοι ανέβηκαν τόσο πολύ μάλιστα, που ο ένας κατηγόρησε τον άλλον για συνειδητή παρανομία με τον κ. Αντωνακόπουλο να φτάνει σε σημείο να προκαλέσει τον κ. Κυριαζή να παραιτηθεί «αν έχει φιλότιμο» όπως είπε χαρακτηριστικά και τον δεύτερο να απαιτεί από τον Δήμαρχο να του μιλά καλύτερα