Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ηλεκτρολόγο στο Δήμο Βύρωνα

Σοβαρά τραυματίστηκε ηλεκτρολόγος του Δήμου Βύρωνα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην προσπάθεια του να παρέμβει και να επισκευάσει το πίνακα ηλεκτροδότησης του κοιμητηρίου. Όπως αναφέρουν οι «Πολίτες του Βύρωνα», ο εργαζόμενος παρ’ όλη την εμπειρία του, για αγνώστους λόγους τραυματίστηκε στα μάτια και το πρόσωπο μετά από έκρηξη στον ηλεκτρικό πίνακα.

«…Ιδιαίτερα στο τμήμα των ηλεκτρολόγων η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μεγάλη αφού είναι ένας τεχνίτης ηλεκτρολόγος για όλο το Δήμο. Τα τελευταία χρόνια τέσσερις ηλεκτρολόγοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν έχει προσληφθεί κανένας.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Δήμος Βύρωνα έχει δηλώσει το εργατικό ατύχημα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως έχουμε το τρίτο κατά σειρά εργατικό ατύχημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Δήμο. Έχουν τραυματιστεί δυο ηλεκτρολόγοι και μια εργάτρια καθαριότητας, η οποία έχασε στη διάρκεια της περισυλλογής απορριμμάτων το δάκτυλο της. Στο παρελθόν στο Δήμο Βύρωνα έχουν συμβεί δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό στους χώρους εργασίας των Δήμων σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Βασική αιτία των ατυχημάτων είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η κακή συντήρηση εγκαταστάσεων, μηχανημάτων, η παντελείς έλλειψη ή τα ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας και η μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει τις περισσότερες φορές για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων από πλευράς δημοτικών αρχών.

Ευθύνη σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και εργαζόμενοι που δεν κάνουν χρήση έστω και των ελάχιστων μέσων προστασίας που τους δίνονται. Η χρησιμοποίηση των μέσων ατομικής προστασίας πολλές φορές είναι σωτήρια για την προστασία της ζωής και την αποφυγή μικρών ή μεγάλων τραυματισμών.

Δείτε αναλυτικότερα τους πίνακες με τα ατυχήματα που έχει δημοσιεύσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

ergatika 2 ergatiko1

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]