σομεδπ-προς-μώραλη-οι-εργαζόμενοι-δε-363596
ΔΗΜΟΙ | 28.03.2023 | 22:41

ΣΟΜΕΔΠ προς Μώραλη: «Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι κ. Δήμαρχε»

Εξελίξεις φαίνεται πως έχουμε στο θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά μετά από την παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΣΟΜΕΔΠ:

«Μετά την παρέμβαση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) για την ακαταλληλότητα των παλαιών λεωφορείων που εκτελούσαν δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά και λόγω της παλαιότητας τους δεν παρείχαν ασφάλεια στους επιβάτες και τους εργαζόμενους, φαίνεται πως δόθηκε εντολή από την δημοτική αρχή να μην εκτελούν πλέον δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Ωστόσο όπως μαθαίνουμε, επίσης με εντολή της δημοτικής αρχής, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για την μεταφορά εργαζομένων (φιλαρμονικής, εργατών κλπ), θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια τους και αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους.

Όπως αναλώσιμους θεωρεί η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη τους εργαζόμενους, με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που έχει επιβάλει στο χώρο του αμαξοστασίου της οδού Ρετσίνας 45 που τον έχει μετατρέψει σε μία απέραντη χωματερή υγρών και στερεών αποβλήτων.

Σε αυτές τις άθλιες συνθήκες καλούνται δεκάδες εργαζόμενοι (εργάτες – τεχνίτες – οδηγοί) της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης να δουλέψουν, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής της διεύθυνσης και των προϊσταμένων των τμημάτων, που κατά παράβαση του ισχύοντος ΟΕΥ είναι τοποθετημένοι στις θέσεις ευθύνης.

Οι 66 νεκροί, οι εκατοντάδες σακατεμένοι και άρρωστοι από επαγγελματικές ασθένειες του κλάδου εργαζομένων των δήμων, την τελευταία οκταετία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Είναι η ίδια πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των δημάρχων που τις στηρίζουν που γεννά εργοδοτικά εγκλήματα, «Τέμπη», «Μάτι», «Μάνδρα», «Εύβοια»…

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού το τελευταίο διάστημα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη που την θλίψη την έκαναν οργή και την οργή ποτάμια λαού στους δρόμους, απέδειξαν ότι μπορούμε μέσα από τα συνδικάτα με τον αγώνα μας να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς στο βωμό του κέρδους τους».