σωματείο-εργαζομένων-οτα-λευκάδας-κα-37240
ΔΗΜΟΙ | 01.06.2017 | 08:48

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας -Καταγγέλλει νέο εργατικό ατύχημα

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. και συγκέντρωση στο χώρο του Δημαρχείου σήμερα Πέμπτη 1 Ιούνη θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας.

Το Σωματείο διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο τόσο στην υπηρεσία καθαριότητας, όσο και σε άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα, καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 27 Μάη, εργαζόμενου συνοδού στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ο οποίος τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας, όταν ένα διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει ότι «Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό και αλλού.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης των επισκεπτών στο νησί για τουρισμό. Αυτό έχει να κάνει τόσο με εξωτερικούς παράγοντες, όσο και με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας. Μια υπηρεσία που συνεχώς υποβαθμίζεται από έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο Δήμος Λευκάδας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, όπως γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες.

Και μεταξύ αυτών, η κυβέρνηση εναρμονισμένη πλήρως με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ προχωρά στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην εργασία του».