Σοφιανός: Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν κάνουμε άλλο πίσω στις ανάγκες μας

Τους εργαζόμενους στα Μαγειρεία Β’ του Δημοτικού Βρεφοκομείου, στους Αμπελόκηπους, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Μάη 2019 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συζήτησε μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι στα Μαγειρεία του ΔΒΑ καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του δήμου, αλλά έχουν επιφορτιστεί επιπλέον και με την ετοιμασία μερίδων φαγητού για το Ίδρυμα Χατζηκώστα, την «Κιβωτό του Κόσμου» και το Γηροκομείο Αθηνών. Αυξήθηκε δηλαδή η δουλειά που πρέπει να κάνουν καθημερινά, ενώ και σε αυτή την υπηρεσία οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται από εργαζόμενους που «ανακυκλώνονται», με εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ, ακόμα και με συμβασιούχους που παραμένουν σε αυτή την κατάσταση ομηρίας για 17 χρόνια!

«Πρέπει να σκεφτόμαστε και τις επόμενες γενιές», είπε μία εργαζόμενη αναφερόμενη στο ζήτημα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. «Θέλουν να τελειώνουν με τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι κεντρική επιλογή της ΕΕ και αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν και δεν αφορά αυτή η κατάσταση μόνο το δικό μας δήμο», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός.

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους η κοροϊδία της κυβέρνησης με το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη και η αύξηση στον κατώτατο μισθό και αναρωτήθηκαν «αν αυτοί που αποφασίζουν αυτούς τους μισθούς, μπορούν και οι ίδιοι να ζήσουν με 540 ευρώ».

Ακόμα, εκφράστηκε η αναγνώριση της συμβολής και της στήριξης των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις και τον αγώνα των συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και «τουλάχιστον να είστε ισχυρή αντιπολίτευση!».

«Θέλουμε να προβληματιστεί ο κόσμος, να βγάλετε συμπεράσματα από την πείρα σας. Έχουν συμφέρον και οι εργαζόμενοι του δήμου να είναι ισχυρό το ΚΚΕ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν συμφέρον από ισχυρό ΚΚΕ στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή. Να γίνει τώρα ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά που θα δώσει αισιοδοξία σε έναν κόσμο που πιστεύει ότι τίποτα δεν γίνεται, να στείλουμε πολλαπλό μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε άλλο πίσω από τις ανάγκες μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΚΕ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΣΟΦΙΑΝΟΣ, ΠΙΣΩ, ΑΝΑΓΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!