Σκουπίδια Αττικής: Ξεκινά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για το Γραμματικό

Ξεκινά σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για το πρώτο εργοστάσιο σκουπιδιών της Αττικής στο Γραμματικό, προκειμένου να καταλήξει η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού του ΕΔΣΝΑ στις έξι εταιρείες που θα μετάσχουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Χθες, από τις 28 εταιρείες / κοινοπραξίες εταιρειών που πήραν τα τεύχη δημοπράτησης, τελικά, κατέθεσαν πρόταση ενδιαφέροντος οι οκτώ, και συγκεκριμένα οι: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ, J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ, ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT AE – ENVITEC AE, NOVAERA HELLAS AE, ΜΕΤΚΑ ΑΕ – ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ, ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ και ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ.

Διαγωνισμοί με… διαμαρτυρίες από ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατοίκους

Χθες, κάτοικοι του Γραμματικού, από κοινού με ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρήθηκαν για τον πρώτο διαγωνισμό για τα εργοστάσια σκουπιδιών στην Αττική, έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, με τους αστυνομικούς, ωστόσο, να… είναι πολλαπλάσιοι των διαμαρτυρομένων.

Νέα διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και κατοίκων από το Δήμο Λαυρεωτικής (Κερατέα) θα γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ θα διεξάγεται ο δεύτερος διαγωνισμός για το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Κερατέα.

Το ίδιο απόγευμα, στο «Φλοράλ» (στα Εξάρχεια), ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην 120 ημερών διαμαρτυρία των κατοίκων πριν από δυο χρόνια, θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Θέμα της συνέντευξης Τύπου θα είναι καταγγελίες του ιδίου, σύμφωνα με τις οποίες οι δημοπρατήσεις του ΕΔΣΝΑ είναι παράνομες.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με πρωτοστάτη το δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη, θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιανουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου, οπότε και διεξάγονται αντίστοιχα οι διαγωνισμοί για τα εργοστάσια σκουπιδιών στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή.

Να σημειωθεί πως ήδη το δημοτικό συμβούλιο Φυλής έχει ταχθεί κατά των εργοστασίων στα διοικητικά όρια της πόλης, ενώ ο δήμαρχος με αφορμή την κοπή πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων προχθές, κήρυξε «Ανένδοτο Αγώνα προκειμένου η περιοχή να σταθεί όρθια».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Υπ. Ανάπτυξης: Οι 8 «μνηστήρες» των σκουπιδιών Αττικής
Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού
ΣΥΡΙΖΑ: Στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά των ιδιωτών στα σκουπίδια Αττικής
ΟΧΙ στο εργοστάσιο σκουπιδιών λέει ο Δήμος Φυλής

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΔΣΝΑ, ΣΔΙΤ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ, ΙΑΤΡΟΥ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!