Σκοτινιώτης: Χωρίς βιομηχανία και βιοτεχνία, ο Βόλος δεν έχει μέλλον

Πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας δεύτερης περιόδου αποβιομηχάνισης που αντιμετωπίζει σήμερα ο Βόλος και η Μαγνησία, θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή Βόλου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης έπειτα από συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζομένους της Χαλυβουργίας, όπως και στους εργαζόμενους όλων των παραγωγικών μονάδων της περιοχής, τονίζοντας ότι η αναπτυξιακή προοπτική του Βόλου συνδέεται άμεσα με τον δευτερογενή  τομέα και ότι απαιτούνται κεντρικές πολιτικές για την ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο πρόεδρος του Σωματείου Θ.Γκλαβίνης, ο γραμματέας Δ.Τσοπάνος και ο αντιπρόεδρος Σ.Κορώνης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου. Η διοίκηση της εταιρείας, όπως είπαν, έχει καθιερώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την εκ περιτροπής εργασία, λόγω μείωσης του όγκου παραγωγής, και έχει προειδοποιήσει για δυσμενέστερες εξελίξεις στις αρχές του καλοκαιριού, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο μπει λουκέτο στα δυο εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή του Βόλου.

«Γίναμε αποδέκτες της αγωνίας των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδας για το μέλλον των δύο εργοστασίων της που λειτουργούν στην περιοχή μας. Ήδη, με την εκ περιτροπής εργασία, υπάρχει μείωση των απολαβών των εργαζομένων που ξεπερνάει το 20%, ενώ από την εταιρεία επισημαίνεται ο κίνδυνος διακοπής της παραγωγικής λειτουργίας των εργοστασίων, αν η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν μειωθεί σημαντικά, ώστε να φθάσει στα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το πρόβλημα δυστυχώς δεν αφορά μια μόνον επιχείρηση ούτε ένα μόνο βιομηχανικό κλάδο. Ο Βόλος και η Μαγνησία βρίσκονται μπροστά στο φάσμα μιας δεύτερης περιόδου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95, που θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση της τοπικής οικονομίας και σε εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί πεποίθησή μας ότι όλοι οι φορείς της περιοχής θα πρέπει κινηθούμε συντονισμένα, με σχέδιο και συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων. Η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση