Σκάνδαλο Παγίας: Είναι έλλειμμα & όχι υπεξαίρεση, λέει κατηγορούμενος πρώην διευθυντής

«Τυπικό έλλειμμα» και όχι «υπεξαίρεση» χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής», το το δεύτερο οικονομικό σκάνδαλο μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο μάρτυρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, κατονόμασε ως υπαίτια για το «έλλειμμα» της «Παγίας» τη διαχειρίστρια του ταμείου, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. «Αυτή δημιούργησε το πρόβλημα» και μίλησε για «τυπικό έλλειμμα», το ύψος του οποίου προσδιόρισε σε 295.000 ευρώ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επρόκειτο για ζημιά.

Ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία συνέταξε το πόρισμα, στο οποίο στηρίχθηκε η δικογραφία για την «Παγία» και αναφερόμενος στους κατηγορούμενους συναδέλφους του στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου είπε: «Δεν εγκλημάτησαν σαν μια συμμορία για να κάνουν ζημιά στο δήμο».

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Στο εδώλιο του δικαστηρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν παραπεμφθεί ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γ.γ., Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος) και 11 δημοτικοί υπάλληλοι. Ανάμεσα στις κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΚΗ, ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΟΧΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΟΒΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!