Υπεξαίρεση: Αποστάσεις Παπαγεωργόπουλου από Λεμούσια

Αποστάσεις ασφαλείας από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια επιχείρησε να κρατήσει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά το 2ο μέρος της μαραθώνιας απολογίας του που κράτησε από τις 9 το πρωί έως το 3 το μεσημέρι.

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ερωτήθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου αν ο Μ. Λεμούσιας δρούσε πίσω από την πλάτη του, ο πρώην δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισημαίνοντας ότι «περιμένω την κρίση της Δικαιοσύνης». Μάλιστα, η ερώτηση του προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του Μ. Λεμούσια αλλά και του ίδιου οι οποίοι υποστήριξαν ότι με τη συγκεκριμένη ερώτηση είναι σας το δικαστήριο να έχει προκαταλάβει την ενοχή του. «Αν δεν το ρωτούσα αυτό δεν θα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου», απάντησε ο πρόεδρος.

Σε άλλη ερώτηση του προέδρου γιατί ο δήμαρχος δεν αντικατέστησε τον πρώην γενικό γραμματέα και άλλοτε στενότερο συνεργάτη του, Μ. Λεμούσια όταν πύκνωναν τα δημοσιεύματα το 2006 που ήθελαν τον τελευταίο να έχει δεχθεί δωρεά ακινήτου από δημότη και να έχει «αλισβερίσι» με εργολάβο του δήμου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι τον κάλεσε και τού έδωσε «ικανοποιητικές εξηγήσεις».

Κάλυψε τέλος τους κατηγορούμενους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών για τους οποίους παρατήρησε ότι είναι όλοι τους έντιμοι άνθρωποι και προσωπικότητες της πόλης.

Με την απολογία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα τής έδρας Βασίλη Χαλντούπη.

Σχετικά

Παπαγεωργόπουλος: «Θα μας κρίνει ο Θεός» για το «παραμύθι Σαξώνη»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!