Συζητήσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου

Συναντήσεις κατά τις οποίες εξετάστηκε η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου, είχε σήμερα ο δήμαρχος του νησιού Γ. Μιχελής με τον   υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Στη συνάντηση του με τον κ. Καράογλου ο κ.  Μιχελής  πρότεινε την ένταξη της Σκοπέλου στα προγράμματα κρουαζιέρας των ξένων ακτοπλοϊκών εταιρειών που σταθμεύουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Ελπίζουμε και προσδοκούμε στη στήριξη του ΥΜΑΘ, διότι η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκοπέλου με τη Θεσσαλονίκη αφενός θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά των Βόρειων Σποράδων και αφετέρου θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τον δήμαρχο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να τονωθεί το ρεύμα εσωτερικού τουρισμού.    «Θεσσαλονίκη και Σκόπελος βρίσκονται τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά» παρατήρησε αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο υπουργός προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση η Βόρεια Ελλάδα να είναι αποκομμένη από τις Σποράδες» τόνισε ο  κ. Καράογλου

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εκφράστηκε η κοινή βούληση για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες και η διάθεση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση