Σύσκεψη στην Πύλο για την αντιπυρική προστασία

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για το σχεδιασμό των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου Νέστορος, Δημήτρη Π. Καφαντάρη.

Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος,  παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, η προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Πύλου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και σύλλογοι εθελοντών.

Αρχικά, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και τη σημαντική συμβολή των εθελοντών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιάς

Στη συνέχεια, δόθηκαν οδηγίες στους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων προκείμενου να καταγράψουν τις ανάγκες καθαρισμού των δασικών και μη δρόμων και να ενημερωθεί σχετικά το Δασαρχείο. Επίσης, σε συνεργασία με τους δημότες θα οργανωθούν για μια ακόμα χρονιά ομάδες περιφρούρησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση