Σύσκεψη για την περισυλλογή των νεκρών πτηνών στην Κάρλα

Σύσκεψη για το ζήτημα της περισυλλογής των νεκρών πτηνών που βρίσκονται στη λίμνη Κάρλα, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βελεστίνου παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων φορέων. Στη σύσκεψη περιγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση και τονίστηκε ότι πρέπει να ζητηθεί από το Φορέα Διαχείρισης Κάρλας να παρέμβει και να περισυλλέξει τα πτηνά, ενώ θα υπάρξει συνδρομή και από τους άλλους φορείς.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες και παραμένει έκτοτε άλυτο. Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου σημειώνεται πως είναι ανάγκη να γίνει άμεσα παρέμβαση, γιατί είναι ένα θέμα που έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις για τη δημόσια υγεία και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα για να συζητηθεί το ζήτημα.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα, οι δυνατότητες παρέμβασης, οι κίνδυνοι από την μη περισυλλογή των πτηνών, και αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Φορέα Διαχείρισης Κάρλας να παρέμβει άμεσα. Να σημειώσουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο μοναδικός φορέας που διαθέτει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά, καθώς υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι ύψους 45.000 ευρώ από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση τέτοιων έκτακτων καταστάσεων.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΝΕΚΡΑ ΠΤΗΝΑ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!