Σύσκεψη για τα προβλήματα του δήμου Μαραθώνα

Η εκπόνηση σχεδίου ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, αλλά και αξιοποίησης των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτημάτων του Μαραθώνα και να αποτελέσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό και σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αποφασίστηκε σε πολυμελή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Πέτρου Φιλίππου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, στην παράνομη λειτουργία των αυθαίρετων ταβερνών στην παραλία, καθώς και στον καθαρισμό του υγροτόπου, του δάσους κουκουναριάς και της Μακαρίας Πηγής από τα απορρίμματα και τα μπάζα. Για την επίλυσή τους συμφωνήθηκε η άμεση εκπόνηση μελέτης, ενώ για το μείζον ζήτημα του καθαρισμού του Πάρκου κρίθηκε αναγκαία η εκπόνηση ειδικής μελέτης και κατάρτισης προϋπολογισμού με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, είτε με τον Δήμο Μαραθώνα, είτε με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Μαραθώνα, όπως καταγράφηκαν στην ημερίδα της 7ης Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης με τίτλο «Μαραθώνας-Το επόμενο βήμα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων: της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαραθώνα, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (ΦΟΔΕΠΑΣΜ), της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΡΟΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!