ΣΥΡΙΖΑ vs Κουσουρνά για συμμετοχή μπάντας σε εκδήλωση Χρυσής Αυγής - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ vs Κουσουρνά για συμμετοχή μπάντας σε εκδήλωση Χρυσής Αυγής

«Από πότε η μπάντα του Δήμου Ρόδου συνοδεύει πατριδοκαπηλικές εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων και -πολύ περισσότερο- όταν αυτά είναι νεοναζιστικά;». Αυτό ρωτά και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ρόδου το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, με αφορμή την παρουσία της Φιλαρμονικής σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων. Και συμπληρώνει: «Η δημοτική Αρχή οφείλει εξηγήσεις προς τον ροδιακό λαό».

Η ενέργεια του δήμου έχει ήδη προκαλέσει σάλο αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο. Ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, πάντως, αποποιήθηκε των ευθυνών του και έριξε το «μπαλάκι» στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σάββα Διακοσταματίου. «Αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου» δήλωσε στην Ε.ΡΑ Ρόδου ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι «αν θέλεις να μην υπάρχει κάτι, αντί να το κοντράρεις μπορείς να το αλλοιώσεις».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΡΟΔΟΥ
Χθες το απόγευμα (31/1) μια ομάδα περίπου 40 μελών της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μνημείο των πεσόντων στην Περιφέρεια για να «τιμήσουν» τους πεσόντες ήρωες των Ιμίων, Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό.

Η εκδήλωση συνοδευόταν από συνθήματα όπως «Ελλάς, στρατός, εθνικισμός», «Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί» και «Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή», με επίγνωση των συμμετεχόντων ότι το σύνθημα αυτό αποτελεί την ακριβή μετάφραση του «Blut und Ehre», δηλαδή, του συνθήματος και ταυτόχρονα χαιρετισμού της γερμανικής ναζιστικής νεολαίας από το 1926.

Αυτή η ομάδα «πατριωτών» ναζί, βεβήλωσε το μνημείο των ηρώων στην Περιφέρεια, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει τους πολίτες της Ρόδου ακόμα περισσότερο είναι ότι η εκδήλωσή τους συνοδεύτηκε από τα παιανίσματα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου.

Από πότε η μπάντα του Δήμου συνοδεύει πατριδοκαπηλικές εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων και -πολύ περισσότερο- όταν αυτά είναι νεοναζιστικά;

Η δημοτική Αρχή οφείλει εξηγήσεις προς τον ροδιακό λαό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!