ΣΥΡΙΖΑ VS Μπουτάρη, οικονομικών παραγόντων για «ξεπούλημα περιουσίας» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ VS Μπουτάρη, οικονομικών παραγόντων για «ξεπούλημα περιουσίας»

«Με οργή» αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά οικονομικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης, αλλά και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή μυστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά τις εκλογές και αφορούσε σε ιδιωτικοποιήσεις ανώνυμων εταιρειών και ακινήτων-φιλέτων του ελληνικού Δημοσίου στην πόλη. «Κάποιοι έχουν το θράσος να σχεδιάζουν ιδιωτικοποιήσεις και να μοιράζουν την πίτα του δημοσίου πλούτου με νόμους της μαφίας σε κλειστές συσκέψεις και συναντήσεις», παρά το ότι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του «έστειλε τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι άμεσα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στημυστικήσύσκεψη οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το ακριβές περιεχόμενό των συζητήσεων και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε κλειστές συνάξειςπαραγόντωνπου δεν έχουν καμία νομιμοποίηση».

Η «μυστική συνάντηση»

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε ιδιωτικό χώρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», το λιμάνι, η ΕΥΑΘ, η Διεθνής Έκθεση, το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», η Εγνατία οδός αλλά και μια σειρά από ακίνητα-φιλέτα, που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο πρόεδρός του Γιάννης Κουκιάδης και ο διευθύνων σύμβουλός του Κώστας Μητρόπουλος, ενώ η πόλη «εκπροσωπήθηκε» από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δημήτρη Μπακατσέλο, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Νίκο Πέντζο, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Δημήτρη Λακασά, και τον επιχειρηματία Νίκο Ευθυμιάδη, ως εκπρόσωπο του Business Advisory Council for South Eastern Europe (BAC).

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, επρόκειτο στην ουσία για μια ιδιωτική συνάντηση, που όμως μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική, υπό την έννοια ότι μακριά από φλας, μικρόφωνα, κάμερες και πρακτικά οι συζητήσεις είναι πιο χαλαρές και συνήθως πιο… ειλικρινείς. Ακόμη, μπορεί να θεωρηθεί ως προκαταρκτική επαφή εν όψει των θεσμικών συζητήσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ο ρόλος Μπουτάρη

Αμέσως μετά τις διαφαινόμενες επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κεντρική πολιτική σκηνή και η χώρα αποκτήσει κυβέρνηση, ο Γ. Μπουτάρης έχει αναλάβει την υποχρέωση να καλέσει τους φορείς της πόλης και της περιοχής, ώστε τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να προβούν στην αναγκαία για τη διαφάνεια αναλυτική ενημέρωση των προθέσεών τους. Όπως είπε στον «Α» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί πριν από μερικές εβδομάδες τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, ο ίδιος έχει πειστεί ότι το ταμείο ακολουθεί σωστές και σοβαρές διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το κρίσιμο στοίχημα είναι αν εκδηλωθεί αξιόλογο ενδιαφέρον από επενδυτές.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» δύο μέρες μετά τις εκλογές επιχειρηματίες, φορείς της Θεσσαλονίκης και οι επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προετοιμάζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Με οργή πληροφορηθήκαμε ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε ιδιωτικό χώρο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στους επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και λίγους «διακεκριμένους» παράγοντες της πόλης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του ταμείου ο πρόεδρος, Γιάννης Κουκιάδης, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Μητρόπουλος, ενώ η πόλη «εκπροσωπήθηκε» από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μπακατσέλο, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκο Πέντζο, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Δημήτρη Λακασά, και τον επιχειρηματία Νίκο Ευθυμιάδη, ως εκπρόσωπο του Business Advisory Council for South Eastern Europe (BAC)».

Λίγες μόλις ώρες μετά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, που έστειλε τα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, κάποιοι έχουν το θράσος να σχεδιάζουν ιδιωτικοποιήσεις και να μοιράζουν την πίτα του δημοσίου πλούτου με νόμους της μαφίας σε κλειστές συσκέψεις και συναντήσεις.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι άμεσα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη «μυστική» σύσκεψη οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το ακριβές περιεχόμενό των συζητήσεων και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε κλειστές συνάξεις «παραγόντων» που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.

Με πληροφορίες από «Αγγελιοφόρος»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!