ΣΥΡΙΖΑ: Δεν στηρίζουμε Καμίνη για την προεδρία της ΚΕΔΕ – Δήλωση στην aftodioikisi.gr

Mε δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κ.Ε και της γραμματείας του τμήματος Τοπικής αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει το πλαίσιο των συνεργασιών που θα επιδιώξει στην Αυτοδιοίκηση ενόψει της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, καθιστώντας σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να στηρίξει τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Πρόκειται για δήλωση η οποία αλλάζει τα δεδομένα στην «μάχη» για το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, καθώς ο κ. Καμίνης πρόβαλε ως το αντίπαλον δέος στον «γαλάζιο» Γιώργο Πατούλη.

To πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παναγιώτη Σκούτα στην aftodioikisi.gr είναι το εξής: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  προωθεί τις ευρύτερες συμμαχίες των προοδευτικών δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων για τη συγκρότηση, μιας νέας πλειοψηφίας  στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Οι  συμμαχίες  μας στηρίζονται  σε ένα  ρεαλιστικό  και διεκδικητικό πρόγραμμα.

Θέλουμε  να  διασφαλιστεί ο  κοινωνικός χαρακτήρας των ΟΤΑ, η οικονομική αυτοτέλεια τους  με κατάργηση του Παρατηρητηρίου, καθώς και την στήριξη των εργαζομένων.

Διεκδικούμε  την  θεσμοθέτηση διαδικασιών συμμετοχής και συν απόφασης με τους πολίτες στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού αναπτυξιακού προγραμματισμού σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Σε αυτό το  πλαίσιο προφανώς δεν εντάσσεται η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη για την Προεδρία της ΚΕΔΕ.»

pskoutasO κ. Παναγιώτης Σκούτας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΔΕ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!