ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕ – ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ

Tην πρώτη ραγισματιά στο αρραγές μέτωπο των εργαζομένων στους δήμους προκαλεί η πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου να… δώσει τους επίορκους υπαλλήλους*. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κάθετα αντίθετη στη συγκεκριμένη κίνηση είναι η ΑΣΚ – ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ), η οποία δεν πείθεται από το επιχείρημα συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) που μίλησαν στην aftodioikisi.gr και τόνισαν ότι η «ρήτρα» αποστολής των στοιχείων («πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και ΟΧΙ διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα», λέει η σχετική ανακοίνωση) μπήκε για να μη «φύγουν» μαζί και ονόματα άλλων μη επιόρκων.

Εκτός όμως από την ΑΣΚ – ΟΤΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την κίνηση Μπαλασόπουλου διαφωνούν και μέλη της δικής του παράταξης (ΠΑΣΚΕ). Yποστηρίζουν ότι  «η ιδέα η εποπτεία να ανήκει στους κατά τόπους Συλλόγους δημιουργεί παρεξηγήσεις, καθώς μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι συνδικαλιστές θέλουν να καλύψουν επίορκους συναδέλφους τους».

Μπούμερανγκ η κίνηση Μπαλασόπουλου

Στο συγκεκριμένο θέμα, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η ΑΣΚ – ΟΤΑ που υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί «μπούμεραγκ» για το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι κατά τόπους Σύλλογοι δε θα στείλουν επιλεκτικά  στοιχεία, επιχειρώντας να κουκουλώσουν κάποιες υποθέσεις.

Επιπλέον, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει ότι  ήταν λάθος της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ανακινήσει μόνη της το συγκεκριμένο θέμα, καθώς το «μπαλάκι» της συλλογής των στοιχείων των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης: «Ας μας ζητούσε επίσημα και κατ’ εξαίρεση η κυβέρνηση τα συγκεκριμένα στοιχεία και τότε να της τα δίναμε», λένε συνδικαλιστές της ΑΣΚ – ΟΤΑ, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε νίκη για τους εργαζόμενους και επίσημη ομολογία ήττας για την κυβέρνηση, που με αυτό τον τρόπο θα παραδεχόταν ότι δεν μπορεί να συλλέξει τα σχετικά στοιχεία λόγω των καταλήψεων.

Να ξεκαθαρίσουν σε τρεις μήνες τα πειθαρχικά

Όμως, η ΑΣΚ-ΟΤΑ βάζει κι ένα γενικότερο θέμα που αφορά στους επιόρκους και της διασφάλιση του τεκμηρίου της αθωότητας.  Ζητεί, μάλιστα, να γίνει δεκτή η πρόταση του Π. Παυλόπουλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία πρέπει να διασφαλιστεί ότι υποθέσεις υπαλλήλων  που είναι σε δικαστική εκκρεμότητα θα εκδικαστούν το αργότερο σε ένα διάστημα 3 μηνών.

Σχετικά

*ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ… ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ

Διοικ. Μεταρρύθμισης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα»


 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!