Συνήγορος του Πολίτη: Με καθυστέρηση ανταποκρίνονται οι δήμοι στα αιτήματα των δημοτών τους

Υπερβολική καθυστέρηση από δήμους σε αιτήματα δημοτών τους, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από τους ενδιαφερόμενους.

Η αρχή επικαλείται την περίπτωση του Δήμου Πάργας όπου εκκρεμούσε πάνω από επτά μήνες αίτηση δημότη για αποχρέωση τελών ύδρευσης, λόγω πολύμηνης διακοπής της παροχής, που οφειλόταν σε έργα κατασκευής κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ενώ στον δήμο Αρχανών- Αστερουσιών εκκρεμούσε άνω των 17 μηνών αίτηση άλλου δημότη για διαγραφή τελών ύδρευσης, λόγω αμφισβήτησης της χρεωθείσας κατανάλωσης.

Όπως διαπιστώθηκε από το Συνήγορο, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν ενεργήσει ως όφειλαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία («Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» ν. 2690/1999, άρθρο 4, όπως ισχύει) και απευθύνθηκε εγγράφως προς τους δήμους, ζητώντας την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων. Τα αιτήματα των πολιτών τελικά εξετάστηκαν θετικά από τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια, αφού όμως χρειάστηκε ο Συνήγορος να αποστείλει υπομνηστικά έγγραφα.

Η ανεξάρτητη Αρχή επισήμανε προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των δήμων σημαντικές διαδικαστικές παραλείψεις και ιδιαίτερα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την εξέταση των αιτήσεων, τη μη ενημέρωση των πολιτών για τους λόγους της καθυστέρησης, καθώς και το ότι δεν γνωστοποιήθηκαν άμεσα στους ενδιαφερόμενους πολίτες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα Δημοτικά Συμβούλια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!