Συνεργασία του δημάρχου Σαντορίνης με τον Βρετανό πρέσβη

Το Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. John Kittmer, συνοδευόμενο από την Πρόξενο κα Beverly Lewis υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θήρας στη Σαντορίνη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά την Πέμπτη και Παρασκευή 25 &26 Απριλίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου στην έκθεση «Διονύσια» τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δύο αξιωματούχοι της Βρετανικής Πρεσβείας είχαν μακρά συνεργασία με το Δήμαρχο Θήρας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος κυρίως στο τομέα του Τουρισμού. Εκφράστηκε η επιθυμία και των δύο πλευρών για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν τρόποι διευκόλυνσης των Βρετανών επισκεπτών όταν αυτό απαιτείται. Η Βρετανική πλευρά θα ορίσει αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας με το Δήμο Θήρας, αντιστοίχως δε και ο Δήμος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για το επίπεδο ετοιμότητας του Δήμου στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και τη φροντίδα των απροστάτευτων ζώων.

Συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου είχε ο Πρέσβης και η Πρόξενος με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας κ. Παντελή, τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου κ. Δανίκα και τον Αερολιμενάρχη κ. Τανισκίδη όπου συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμαρχος Θήρας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων, τους  προσέφερε αντίγραφα των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή Ανασκαφών του Ακρωτηρίου κ. Χρίστος Ντούμας τους ξενάγησε στο χώρο των ανασκαφών.

Ο Βρετανός Πρέσβης και η Πρόξενος, γοητευμένοι από το νησί, εξέφρασαν τη βούλησή τους να το επισκεφτούν και πάλι. Ο Πρέσβης κ. John Kittmer προσκάλεσε τον Δήμαρχο να επισκεφτεί τη Βρετανική Πρεσβεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση