Συνεργασία Κουράκη με Τούρκους δημάρχους για τη διαχείριση απορριμάτων

Εντυπωσιασμένοι από τα έργα στον πρότυπο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στους Πέρα Γαλήνους και την τεχνογνωσία που διαθέτει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) ν δήλωσαν οι Τούρκοι Δήμαρχοι και τα μέλη του κλιμακίου του -αντίστοιχου με τον ΕΣΔΑΚ- τουρκικού Συνδέσμου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (BACEYOB) της Περιφέρειας του BALIKESIR που είχαν συνεργασία με το Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Γιάννη Κουράκη.

Την τουρκική αντιπροσωπεία της Περιφέρειας BALIKESIR που βρίσκεται στο Ηράκλειο αποτελούν ο Δήμαρχος του Bigadic Mustafa Goksel, ο Δήμαρχος του Kepsut Ismail Cankul, τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Balikesir και Susurluk καθώς και ο μάνατζερ του τουρκικού Συνδέσμου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (BACEYOB) Ali Oztozlu με συνοδεία πολυμελούς τεχνικού επιτελείου.

Την αντιπροσωπεία  υποδέχτηκε το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Γιάννης Κουράκης. Ο κ. Κουράκης τους καλωσόρισε στο Ηράκλειο, τους παρέθεσε στοιχεία για την ταυτότητα της πόλης και δήλωσε ότι η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος που πρέπει να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αντιπροσωπία είχε επισκεφθεί τα έργα που έχει υλοποιήσει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) στον πρότυπο Χώρο Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Πέρα Γαλήνων ενώ κατά τη σημερινή παραμονή τους στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου (ΚΔΑΥ) καθώς και στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ηρακλείου.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


Αφήστε μια απάντηση