Συνελήφθη ο πρώτος τζιχαντιστής στην Ελλάδα

Συνελήφθη ο πρώτος τζιχαντιστής που προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστης, στις Οινούσες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει μαζί με άλλους 46 μετανάστες από τη Συρία.

Αυτό που εξετάζουν οι ελληνικές αρχές είναι αν ήρθε για να μείνει στη χώρα μας και να ενεργοποιήσει δίκτυα τζιχαντιστών στην Ελλάδα και να προκαλέσει τρομοκρατικό χτύπημα ή αν ήθελε να περάσει από την χώρα μας με τελικό προορισμό κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Από τον έλεγχο που έγινε και σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «tribune.gr» αποκαλύφθηκε ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τσετσενία, και τέτοιες είναι μόνο οι ακραίες μουσουλμανικές τρομοκρατικές ομάδες.

Μην ξεχνάτε ότι το φονικό τάγμα των Τσετσένων τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ, ευθύνεται για τα πιο φρικτά εγκλήματα και είναι αυτοί που τώρα πολιορκούν την Κομπάνι.

Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε δεν είναι ένα απλό μέλος αλλά κατηγορείται από την Ρωσία και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για τρομοκρατική επίθεση στην οποία συμμετείχε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Ρωσίας (Τσετσένος), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσής του στις Ρωσικές Αρχές
Την 05/09/2014, στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με (46) επιβαίνοντες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν υπήκοος Ρωσίας (Τσετσένος), ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol , ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας (Τσετσένο), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.
Ο ανωτέρω από το έτος 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση