Συνέδριο για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη της Π.Ε. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Συνέδριο με τίτλο: «Οργανισμοί και Συστήματα Διαχείρισης Προορισμού – Σύγχρονες Μέθοδοι του Τουριστικού Μάρκετινγκ», διοργανώνει την Τρίτη, 25. Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307, Αλεξ/πολη, η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.) στο πλαίσιο του έργου «GreenSpots – Καινοτόμο και Φιλικό προς το Περιβάλλον Δίκτυο για την Ανάπτυξη & Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» που υλοποιείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013 και χρηματοδοτείται με Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση δύο σύγχρονων εργαλείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management Organization – DMO) και του Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management System – DMS) που ανέπτυξε το εν λόγω έργο και της δυνατότητας αξιοποίησης τους για την τουριστική προώθηση της περιοχής και των επιχειρήσεων της.

Ο τουρισμός, από τους σημαντικότερους, πλέον, και πολλά υποσχόμενος κλάδος για την περιοχή μας, αναμφισβήτητα μπορεί να αποδώσει περισσότερα από αυτά που αποδίδει σήμερα. Σύγχρονες κλαδικές πολιτικές και σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ είναι αναγκαία για να αυξήσουν τόσο την προστιθέμενη αξία στην περιοχή όσο και τις πωλήσεις των επιχειρήσεων της.

Διαμορφώνοντας μια ενιαία στρατηγική για το τουριστικό προϊόν της περιοχής στη βάση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, συσπειρώνοντας φορείς και επιχειρήσεις γύρω από αυτή τη στρατηγική, διαχέοντας τη δυναμική του κλάδου σε όλα τα δυνατά επίπεδα της παραγωγικής αλυσίδας και την παροχή υπηρεσιών μέσα από κατάλληλες δικτυώσεις και συνεργασίες και χρησιμοποιώντας, τέλος, τα κατάλληλα εργαλεία προώθησης και προβολής της περιοχής μας μπορούμε και τη θέση της Π.Ε. Έβρου στην τουριστική αγορά να βελτιώσουμε αλλά και τα οφέλη για την τοπική οικονομία να αυξήσουμε.

Στην προώθηση της λογικής αυτής εντάσσεται η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου, όπου έχοντας παράξει μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία στα πλαίσια του έργου GreenSpots, παρουσιάζονται το περιεχόμενο και οι δυνατότητες που δημιουργούνται μέσα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού και την ψηφιακή πλατφόρμα του Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Π.Ε. Έβρου συνολικά.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη στο κοινό

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΕ ΕΒΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!