Γραφειοκρατία, πυροπροστασία, χωροταξικό & αδέσποτα στη συνάντηση ΠΕΣΥΔΑΠ - Ρακιντζή - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Γραφειοκρατία, πυροπροστασία, χωροταξικό & αδέσποτα στη συνάντηση ΠΕΣΥΔΑΠ – Ρακιντζή

Επί τάπητος έθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Αρεοπαγίτη ε.τ. Λέανδρο Ρακιντζή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος και οι Δήμοι – μέλη του στην παραγωγή έργου μέσα στο καθεστώς πολυνομίας, γραφειοκρατίας και παθογένειας που απαντάται, σ’ ένα βαθμό, στην δημόσια διοίκηση.

Στην συνάντηση, που διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον Αντιπρόεδρο Δημοσθένη Σταματάτο και το μέλος της ΕΕ Δημήτρη Τσατσαμπά, εστίασε, καταρχήν, στην αδυναμία αποτελεσματικής συνεργασίας με τα υποστελεχωμένα Δασαρχεία Πειραιά και Αιγάλεω σχετικά με την υλοποίηση έργων πυροπροστασίας και αναπτυξιακού προσανατολισμού με περιβαλλοντικούς όρους στο Όρος Αιγάλεω και σε περιαστικές περιοχές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην απουσία των κρατικών αρχών στην περιφρούρηση του βουνού, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφής υποδομών (λεηλασία υδατοδεξαμενών κεντροβαρικής σημασίας για την επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής), κλοπών, παράνομης βόσκησης, αυθαίρετης δόμησης, απορρίψεων κάθε είδους αποβλήτων (στον πυρήνα και στις παρυφές του βουνού).

Παράλληλα, ανέδειξε την αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών στην απαγόρευση της λειτουργίας των μαντρών που γίνεται παράνομη διαχείριση μετάλλων  (μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλά προϊόντα που προέρχονται από λεηλασίες δημόσιων υποδομών), εντοπίζονται χωρικά στο αστικό περιβάλλον των Δήμων – μελών και αποτελούν εστίες μόλυνσης με μεγάλη ακτίνα επιρροής. Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την ανάγκη συμμόρφωσης των κρατικών λειτουργών με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, ώστε να υποστηριχθούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης που έχουν εντάξει στον κατάλογο των υπηρεσιών τους την συγκεκριμένη δράση.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής αφού άκουσε με ενδιαφέρον τις  τοποθετήσεις των συνομιλητών του, δεσμεύτηκε να συνδράμει, στον βαθμό που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος, στην αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων, ενώ εξέφρασε την επιθυμία για επανάληψη της συνάντησης, ώστε να αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!