Συνάντηση Πατούλη – Βαρλαμίτη για χρηματοδότηση προγραμμάτων δήμων από το ΤΠκΔ

Συνάντηση του Προέδρου Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, πραγματοποίηθηκε σήμερα, με αντικείμενο τη ταχύτερη ενεργοποίηση και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στους δήμους μέσω της χρηματοδότησης του ΤΠκΔ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ βρέθηκαν θέματα που «σχετίζονται με το συντονισμό των δράσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΚΕΔΕ σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων προγραμμάτων στους δήμους.

Ο Γ. Πατούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα από τη στενότερη συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επιπλέον υπογράμμισε ότι «οι συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη ενεργοποίηση και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στους δήμους».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτήσεων που αφορούν στον οδοφωτισμό καθώς και στην διαδικασία ενεργοποίησης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.

Για τη καλύτερη ενημέρωση των αιρετών πρώτου βαθμού σχετικά με τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς του Ταμείου, συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδικό θέμα συζήτησης στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης επισήμανε από την πλευρά του ότι «είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με τη ΚΕΔΕ, καθώς αποτελεί το φορέα ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης αναπτυξιακών δράσεων».

Ήδη μέσω της ΠΕΤΑ (Πληροφόρηση Ενημέρωση Ανάπτυξη) υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και πραγματοποιούνται επαφές με δήμους σε όλη την επικράτεια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ε. Πάνου, ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ Ν. Χιωτάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δανείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών Γιώργος Κουλτούκης, ο Σ. Κυριακόπουλος Διευθυντής Χορήγησης Δανείων στο Ταμείο και ο Χ. Πρωτόγερος, Προϊστάμενος Έργων της ΠΕΤΑ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΠΚΔ., Κ.ΒΑΡΛΑΜΙΤΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!