Συνάντηση Πατούλη με Δένδια για την ασφάλεια των κατοίκων του Αμαρουσίου - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Συνάντηση Πατούλη με Δένδια για την ασφάλεια των κατοίκων του Αμαρουσίου

Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η διασφάλιση της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης μετά την απορρόφηση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και το ζήτημα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π, Γιώργος Πατούλης, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, μέσω της αύξησης της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στις γειτονιές της πόλης αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.

Τη διασφάλιση της ευταξίας και της λειτουργικότητας της πόλης ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου. Πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, η εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η διενέργεια αυτοψιών κλπ.

Την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π έθεσε στον Υπουργό δύο ζητήματα:

Το πρώτο αφορά στην ασφάλιση των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύνδεσμο, για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη.

Το δεύτερο αφορά στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Σ.Π.Α.Π με οχήματα που θα παραχωρηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!