Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με Η. Ψινάκη για τα θέματα του Δ. Μαραθώνα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα και συζητήθηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης της Πολιτείας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα αιτήθηκε τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στην ύδρευση του δήμου που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Ο κ. Σκουρλέτης συμφώνησε στην επιχορήγηση του Δήμου, με σκοπό την υλοποίηση έργων υποδομής, για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ψηνάκης έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών και άλλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο, όπως η ένταξη στο «Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ» τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, η εξόφληση των οποίων θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο στο Δήμο Μαραθώνα όσο και στο σύνολο της Αττικής.

Επίσης, εκφράστηκε η ανάγκη στελέχωσης του δήμου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ωριμάσουν έργα υποδομών και στη συνέχεια να υλοποιούνται αποτελεσματικά.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τα αιτήματα των δήμων, με κατεύθυνση στην αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη λειτουργία τους, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!