Συνάντηση Νικήτα Κακλαμάνη με Υπουργό Οικονομίας

Ο Πρόεδρος της ΚΕδΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης επισκέφθηκε σήμερα τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, ανάμεσα στους οποίους και των απασχολουμένων στον τομέα της καθαριότητας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕδΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:

Ν. Κακλαμάνης: Όπως γνωρίζετε από αύριο αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των δημάρχων για τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουμε. Παρά ταύτα, εγώ ως πρόεδρος της ΚΕδΚΕ , από χθες το βράδυ και μέχρι αυτή τη στιγμή, αντί να διαβουλεύομαι με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Γ. Αλογοσκούφη για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α, προτίμησα για λόγους δημόσιας υγείας να διαβουλευτώ για τα θέματα των εργαζομένων στους δήμους χωρίς βεβαίως να με έχουν εξουσιοδοτήσει.

Επειδή θεωρώ ότι έχουν δίκιο για το συγκεκριμένο θέμα, ζήτησα να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή- πράγμα το οποίο θα γίνει το απόγευμα- η συμφωνηθείσα πριν από περίπου 4 μήνες διάταξη, για την ένταξη συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων στους δήμους, και ιδιαίτερα των ανθρώπων που δουλεύουν στην καθαριότητα ,στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η διάταξη υπεγράφη ως είχε και θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για την αποχώρηση από την υπηρεσία δικαστικών λειτουργών και άλλες διατάξεις». Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί. Εκ μέρους της ΚΕδΚΕ, απευθύνομαι στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα και τους ζητώ από αύριο να αναστείλουν την απεργία τους τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας.

δημοσιογράφος: Πρακτικά δηλαδή ο Υπουργός έχει δεσμευθεί ότι θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α;

Ν. Κακλαμάνης: δεν είναι θέμα Υπουργού, είναι σαφής η τροπολογία η οποία κατατίθεται σήμερα στην Βουλή και μάλιστα επαναλαμβάνω και το τονίζω αναλλοίωτη, γιατί υπήρχε μια άποψη του Ελεγκτικού Συνέδριου ότι για λόγους ισότητας δεν έπρεπε να υπάρχει διαφοροποίηση στο όριο εξόδου μεταξύ γυναικών και ανδρών. Ο Υπουργός την κατέθεσε ως είχε, δηλαδή όριο ηλικίας τα 53 έτη για τις γυναίκες και τα 58 για τους άνδρες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!