Συνάντηση Κουρουμπλή-Μελετίου για τα παροπλισμένα πλοία και τα πρόστιμα

Η είδηση ότι, το μικρό, φορτηγό,αμμοληπτικόπλοίο »Ελέφαντας», το οποίο βρισκόταν προσδεμένο σε άλλο, μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο, στον όρμο του Ασπρόπυργου, ανατολικά της προβλήτας της ¨Χαλυβουργικής¨, σήμανε συναγερμό στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, Κ. Νικόλαος Μελετίου, μόλις έγινε γνωστό πως, το αμμοληπτικόπαρουσίασε έντονη εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να εμφανίζει κλίση, επικοινώνησε πρώτα με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού του γνωστοποίησε ότι, άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε πως, σταδιακά, το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του εν λόγω πλοίου, καλύφθηκε από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο σταθεροποιήθηκε, αφού επικάθησε στον πυθμένα της θάλασσας. Ο Αντιναύαρχος κ. Ράπτης, ενημέρωσε τον κ. Μελετίου ότι, στο σημείο του όρμου του Ασπρόπυργου κατέπλευσεκαι δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα Ε/Γ-Φ/Γ, λάντζες, ενώ παράλληλα μετέβη και Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Σώματος, καθώς κι ένας ιδιώτης δύτης. Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, επιμελήθηκετην τοποθέτηση αντιρρυπαντικού φράγματος, γιατην αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Η επαφή του Δημάρχου Ασπροπύργου, με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε και συνέχεια, καθώς το μεσημέρι ο κ. Μελετίου μετέβη στον Πειραιά, και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τον ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, για τα παροπλισμένα πλοία, που βρίσκονται στον όρμο της πόλης. Ο κ. Μελετίου εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την επαγρύπνηση της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, ευχαρίστησε και δια ζώσης, τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή, για τον αποχαρακτηρισμό και την παραχώρηση της παραλίας της πόλης, στο Δήμο, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων,Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη, έθεσε το καυτό ζήτημα των διοικητικών προστίμων, που έχουν επιβληθεί στα καταστήματα της Παραλίας. Ο κ. Μελετίου, υπογράμμισε ότι, τα άδικα πρόστιμα, για κατασκευές (τέντες), οι οποίες μάλιστα έχουν νομιμοποιηθεί, απειλούν με αφανισμό, δεκάδες οικογένειες επιχειρηματιών και εργαζομένων. Ο Υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε και θα λάβει, την Πέμπτη, 28/09/2017,λεπτομερέστερο, συμπληρωματικό υπόμνημα, από τον κ. Μελετίου, πέραν αυτού που του κατέθεσε ο Δήμαρχος, στη διάρκεια της συνάντησής τους, και υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα, στη βάση των τεκμηριωμένων στοιχείων που ο Δήμος θέτει υπόψη του.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τους δύο άνδρες να θυμούνται τη συνεργασία τους,τόσο την περίοδο που ο κ. Κουρουμπλής ηγείτο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στο ζήτημα της μείωσης των προστίμων για τις αυθαίρετες κατοικίες των Ποντίων, από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ, τη διετία 2012-2013. Όταν, ο κ. Κουρουμπλής, ανταποκρίθηκε πρώτος στο κάλεσμα του Δήμου Ασπροπύργου, όντας μάλιστα ο μόνος Βουλευτής που παρέστη στη Συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, που οργανώθηκε από το Δήμο και τους φορείς του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην πρωτοβουλία, δηλαδή, με την οποία ξεκίνησε η -δυο φορές- επιτυχημένη προσπάθεια, να μειωθούν τα άδικα βάρη μιας αδικημένης πληθυσμιακής συνιστώσας, του Ασπρόπυργου και της Ελλάδας.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΜΕΛΕΤΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!