Συνάντηση ΚΕδΚΕ με αντιπροσωπεία του τομέα Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της ΚΕδΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης και μέλη του διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με αντιπροσωπεία του Τομέα δημόσιας διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού του διαλόγου, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εκπρόσωποι του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ έθεσαν και το θέμα ασφαλιστικού και πιο συγκεκριμένα της ενοποίησης των ταμείων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση (ΤΥδΚΥ και ΤΑδΚΥ) με τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑδΥ και ΟΠΑδ).

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕδΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης και ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θ. Μπαλασόπουλος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.

ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που κάνει το ΠΑΣΟΚ, θεωρήσαμε σκόπιμο ως Τομεακή Οργάνωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΠΑΣΟΚ, να συζητήσουμε με το δ.Σ. της ΚΕδΚΕ τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι ο προσυνεδριακός διάλογος δεν πρέπει να αποτελεί μια εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία όλης της κοινωνίας.

Ανταλλάξαμε απόψεις για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους, με κυρίαρχο το ζήτημα της εποχής που είναι το ασφαλιστικό και κυρίως την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νομίζω ότι, σε πολλά από αυτά που συζητήσαμε υπήρξε μια συμφωνία στις απόψεις μας. Υπάρχουν βέβαια και διαφοροποιήσεις, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός δημοκρατικός και πιστεύουμε ότι, αν μείνει έξω η κομματικοποίηση μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά ζητήματα, τα οποία θα ωφελήσουν κατά κύριο λόγο το θεσμό, τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ερώτηση: Έχετε προγραμματίσει κινητοποιήσεις;

ΘΕΜΙΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προγραμματίσει μία 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου. Την επομένη μέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο. Η πρόταση της Ε.Ε. είναι ομόφωνη και προβλέπει 7,8,9,10,11,12 Μαρτίου κινητοποιήσεις και εκ νέου συνεδρίαση του Συμβουλίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η συνάντηση ήταν με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ – ο κ. Μπαλασόπουλος και άλλοι εργαζόμενοι που ήτανε παρόντες, έχουν διπλή ιδιότητα, εννοώ ότι είναι και αιρετοί συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία. Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα απόψεων που υπάρχει σε συγκεκριμένα θέματα – με κορυφαία δύο, τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων – μεταξύ ΚΕδΚΕ και της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων. Έχει προκύψει και ένα καινούργιο θέμα, που αφορά το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Εδώ, καταρχήν, ενημερωθήκαμε γιατί εμείς δεν ήμασταν ενημερωμένοι επ΄ αυτού του θέματος, σαν ΚΕδΚΕ. Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε, αφού θα έχουν συναντηθεί, ελπίζω, με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και ανάλογα με το τι θα προκύψει θα τα ξαναπούμε. Ενδεχομένως να έχουμε και σ΄ αυτό κοινή θέση, αλλά είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί επί του παρόντος στο δ.Σ. της ΚΕδΚΕ.

Ερώτηση: Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την κακοκαιρία, έχει προκύψει μία συζήτηση για το ποιος είναι αρμόδιος για τους δρόμους. Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο πάνω σ΄ αυτό;

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: δεν υπάρχει σύγχυση στις αρμοδιότητες. Μετεφέρθησαν αυτές που μετεφέρθησαν χωρίς να ερωτηθούν οι ΟΤΑ. Από κει και πέρα οι ΟΤΑ διεκδικούν το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι αυτό που ορίζει ο νόμος, να δοθούν δηλαδή οι πόροι προκειμένου να ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που μετεφέρθησαν. δεν υπάρχει καμία σύγχυση. Σύγχυση έχει όποιος δε θέλει να καταλάβει το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι ότι πρέπει να δοθούν και οι αντίστοιχοι πόροι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!