Συνάντηση ΚΕΔΕ-Σκουρλέτη υπό την «απειλή» αποχώρησης από την Επιτροπή του «Καλλικράτη»

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Γ. Πατούλη, θα έχει σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη. Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) θα βρεθούν οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Βασικό θέμα που θα τεθεί από τους εκπροσώπους των δημάρχων, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι, σύμφωνα με την αποφαση του συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, πρώτα θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και μετά θα συζητηθεί το θέμα του εκλογικού νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) «απειλεί» με αποχώρηση από την Επιτροπή διαλόγου υπό τον ΓΓ του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!