Συνάντηση δημάρχου Κοζάνης με Δ. Βίτσα και Γ.Μπαλάφα για την φιλοξενία προσφύγων στη Λευκόβρυση

Το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο κλειστό της Λευκόβρυσης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας του δήμου Κοζάνης με επικεφαλής τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

Ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε στον υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση στο κλειστό της Λευκόβρυσης και ζήτησε την οικονομική στήριξη της πολιτείας για το διάστημα, που οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται εκεί.

Παράλληλα, ζητήθηκε να υπάρξει άμεση ενημέρωση, όταν αυτό θα είναι εφικτό , για το σχεδιασμό της πολιτείας, αναφορικά με την παρουσία προσφύγων στην περιοχή μας.

«Η κοινωνία της Κοζάνης , τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Κοζάνης, μέχρι σήμερα έχει δείξει αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά στην φιλοξενία των προσφύγων και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στο σύνολο της. Ο Δήμος Κοζάνης, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή, είναι διατεθειμένος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, στα πλαίσια όμως ενός σχεδιασμού τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικό.

Επαναλαμβάνουμε πως η φιλοξενία των προσφύγων στο κλειστό της Λευκόβρυσης είναι μια προσωρινή λύση και απαιτείται από όλους συντονισμός και οργάνωση για την αντιμετώπιση του θέματος».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!