Συναντήσεις Μπουτάρη στην Κολωνία για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους νευραλγικών φορέων στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας για ζωτικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά την διήμερη επίσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα (9 και 10 Νοεμβρίου 2012) στην Κολωνία, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην ημερίδα «Παραπληροφόρηση και Πραγματικότητα: η εικόνα των άλλων μέσα από τα ΜΜΕ στη Γερμανία και την Ελλάδα», ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων που, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης, συνίσταται πλέον στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας και δεν θα περιορίζεται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση θετικής εικόνας των δύο χωρών.

«Η ουσία του θεσμού της αδελφοποίησης των πόλεων βρίσκεται στη δημιουργία μιας στενής και βιώσιμης σχέσης, που βασίζεται στην καθημερινότητα των κατοίκων τους και επειδή χτίζεται ανεξάρτητα και παράλληλα από την κεντρική πολιτική σκηνή επιβιώνει με άλλο περιεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Οι Γερμανοί ομόλογοί μας συνεισέφεραν και συνεισφέρουν με το χρόνο τους και το χρόνο των στελεχών τους για να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και την τεχνογνωσία τους σε καίρια, για την τοπική αυτοδιοίκηση, πεδία πολιτικής, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η πολεοδομία, η προώθηση του τουρισμού, η επαγγελματική κατάρτιση».

Ο Δήμος θα στηρίξει την ενεργοποίηση του νεοσυσταθέντα Συνδέσμου Αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης-Κολωνίας, προκειμένου να παίξει κεντρικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, που το 2013 γιορτάζουν 25 χρόνια αδελφοποίησης, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Κολωνία, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, με τους οποίους συζήτησε την πρότασή τους για διοργάνωση ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ στην Κολωνία το 2013 με θεματολογία «Νέοι και Επιχειρηματικότητα», εν όψει και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014, πρόταση που έχει ήδη γίνει αποδεκτή από τους Δημάρχους τόσο της Κολωνίας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή της Δημοτικής Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανταλλαγής υπαλλήλων των τομέων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης μεταξύ των δύο δήμων.

Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Κολωνίας με τον οποίο συζητήθηκε η ανταλλαγή εμπειριών με βάση τα κοινά στοιχεία που έχουν οι δύο πόλεις, όπως το μέγεθός τους και το γεγονός ότι είναι και οι δύο μεγάλα συνεδριακά κέντρα. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόθεση δημιουργίας εκδηλώσεων από κοινού κυρίως στον τομέα της μουσικής, με βάση την πρόσφατη εμπειρία της Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση της διεθνούς εμβέλειας μουσικής έκθεσης WOMEX.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!