Συμπαραστάτης Δημότη: Στους εθελοντές η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ώστε να διασφαλιστεί, τόσο ο δημόσιος προορισμός της ως νεότερο μνημείο και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνδιαχείρισής της από μια κοινή επιτροπή συμμετοχής εκπροσώπων του Δήμου Aθηναίων και των τοπικών φορέων, με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα, όσο και η συνέχιση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνελεύσεων στον χώρο αυτόν, με κριτήρια πλουραλισμού, ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων, επισημαίνει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Βασίλης Σωτηρόπουλος, στην Ειδική Πρόταση 4/2012.

Μεταξύ άλλων, ο Συμπαραστάτης υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν πρέπει να υπερτιμά τις περιορισμένες οικονομικές και πρακτικές δυνατότητές της για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς στις σύγχρονες συνθήκες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης δεν διαθέτει την πολυτέλεια να περιφρονεί και να απαγορεύει την προσφορά έργου από τους εθελοντές στους συμπολίτες τους, μέσα από δομές συνδιαχείρισης.

Πρωτοβουλίες, όπως οι κοινωνικές κουζίνες, δηλαδή, η συμμετοχική παρασκευή φαγητού και η δωρεάν διανομή του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, εφόσον οργανώνονται χωρίς αποκλεισμούς και αθέμιτες διακρίσεις, αποτελούν σημαντικές εκφράσεις αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

«Η αλληλεγγύη αποτελεί σήμερα το μεγάλο ζητούμενο, ενώ η «υπερρύθμισή» της θα ακύρωνε τον αυθόρμητο αλλά και ιδιωτικό χαρακτήρα της. Από καμία αρχή ή κανόνα δεν προκύπτει, ότι οποιαδήποτε ιδιωτική συλλογική πρωτοβουλία αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε δημόσιες συντεταγμένες, οφείλει να τελεί υπό καθεστώς ειδικής αδειοδότησης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!