Σήμερα η εκλογή Πατούλη χωρίς, όμως, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης – Ποιοι είναι οι 16 που θα τον υπερψηφίσουν

Εντός ωρών αναμένεται ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του «Κινήματος για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» να εκλεγεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά την αυτοδυναμία που κέρδισε στις εκλογές της ΙΕ’ Συνέλευσης της Ένωσης. Ωστόσο, η «επιτάχυνση» της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα, προκάλεσε αντιδράσεις. Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» δήμαρχοι του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» τονίζουν ότι αφενός εγείρονται νομικά ζητήματα και αφετέρου «δεν υπάρχει συλλογική προπαρασκευή» για την 11μελη Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στη συνεδρίαση παρέστησαν οι εκπρόσωποι της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (ανεξάρτητοι) με επικεφαλής τον  δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν καταγγέλοντας το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαβουλέυσεις για να σχηματιστεί ως είθισται διακομματική Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δήμαρχοι της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) μέσω δήλωσης του επικεφαλής τους δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Η επιστολή των «πράσινων» δημάρχων

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης, έστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στον κ. Πατούλη. Αναφέρει:

Αγαπητέ συνάδελφε,
έλαβα την πρόσκλησή σου για συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων μελών και συγκρότηση σε σώμα (δηλαδή εκλογή προέδρου, α΄αντιπροέδρου, β΄αντιπροέδρου, γ.γ. και ε.ε.) του ΔΣ της ΚΕΔΕ που προέκυψε από τις χθεσινοβραδυνές εκλογές.
Όπως και προφορικά πριν λίγο σου εξήγησα, επειδή για συνεδρίαση οιουδήποτε συλλογικού οργάνου στην Τ.Α. απαιτείται να μεσολαβούν τουλάχιστον τρεις (3) μέρες και επειδή αυτό εφαρμόζεται ανέκαθεν τόσο στην κεδε όσο και στις ΠΕΔ, είναι αδύνατον να παραστούμε αύριο καθότι όλοι, πλην ενός, οι ανήκοντες στην παράταξη αυτοδιοικητικό κίνημα, έχουμε ήδη είτε επιστρέψει από Αθήνα στο δήμο μας για προγραμματισμένες υποχρεώσεις, είτε αναχωρούμε με προκρατημένες πτήσεις.
Εκτός όμως τούτου, επειδή η συνεδρίαση για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης είναι μιά σημαντική συνεδρίαση, που απαιτεί συλλογική προπαρασκευή και για διευκόλυνση της συμμετοχής μας,
προτείνουμε να συνεδριάσουμε είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη ή όποτε συ κρίνεις σκόπιμο προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, άλλως αντιλαμβάνεσαι ότι αδυνατούμε να παραστούμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Απόστολος Κοιμήσης
Δήμαρχος Αμφιλοχίας
Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος

 

Οι 16 που θα ψηφίσουν Πατούλη

Τα 16 μέλη από το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ), που θα επιλέξουν για πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, είναι οι εξής:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, δήμαρχος Αμαρουσίου

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, δήμαρχος Πηνειού

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, δήμαρχος Κατερίνης

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, δήμαρχος Λαγκαδά

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, δήμαρχος Τρικαίων

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, δήμαρχος Ξάνθης

ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, δήμαρχος Δομοκού

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, δήμαρχος Σιθωνίας

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, δήμαρχος Σάμου

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ,  δήμαρχος Μήλου

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ, δήμαρχος Ασπροπύργου

ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς

ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας

ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας

ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, δημοτικός σύμβουλος Λαμίας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!