Σημαντικά έργα υποδομών στο Δήμο Θάσου, συνολικού προϋπολογισμού €21,4 εκατ. - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Σημαντικά έργα υποδομών στο Δήμο Θάσου, συνολικού προϋπολογισμού €21,4 εκατ.

Τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το ΕΠΕΡΑΑ και αφορούν στο Δήμο Θάσου συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στο νησί, όπου είχε συνάντηση με τη δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Στη συνάντηση, «επισημάνθηκε ότι όποιο αίτημα υπεβλήθη από το Δήμο Θάσου και διέθετε ωριμότητα πληρώντας τα κριτήρια σκοπιμότητας, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ το ενέταξε». Στην τρέχουσα περίοδο στο ΠΕΠ- ΑΜΘ, είναι ενταγμένα έργα που αφορούν στον Δήμο Θάσου με συνολικό προϋπολογισμό 21,4 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανταποκρίθηκε στο αίτημα να υπάρξει σχεδιασμός ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου, με χρηματοδότηση 380.000 ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης του έργου «ΒελτίωσηΑσφαλτόστρωση Οδού ΛιμεναρίωνΚάστρου», προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Θάσου, έργο που στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών μέσα από την αναγέννηση ενός γραφικού παραδοσιακού οικισμού.

Σημαντικό έργο για τις επόμενες γενιές αποτελεί η «Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Θάσου», με δικαιούχο την ΙΘ΄ ΕΠΚΑ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με αρχικό προϋπολογισμό 1.645.00 ευρώ, του οποίου η απόφαση ένταξης τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε στο 1.800.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας επιπρόσθετες εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα κι επισκεψιμότητα του Θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η πρόοδος έργων ύδρευσης, προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Θάσου, για τους οικισμούς Σκάλα Παναγιάς, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Ραχωνίου και Λιμένα Θάσου, για τα οποία διαπιστώθηκε επίσης η ικανοποιητική εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά σε έργα ενταγμένα στο ΕΠΕΡΑΑ, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Πρίνου, με προϋπολογισμό 9.140.800 ευρώ, ο βιολογικός καθαρισμός και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Λιμεναρίων Ποτού, με προϋπολογισμό 14.191.000 ευρώ, καθώς και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μούργενα, με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ.

Τέλος, συζητήθηκε η πρόοδος του έργου του βιολογικού καθαρισμού Μαριών, με χρηματόδοτηση της ΠΑΜ-Θ, ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλλιράχης, το οποίο υπεβλήθη προς ένταξη στο ΠΕΠ ΑΜ-Θ, με προϋπολογισμό 2.117.000 ευρώ.

Η επίσκεψη στη Θάσου έκλεισε με σύσκεψη που έλαβε χώρα στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Θεολόγου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης μετέφερε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού και ταυτόχρονα γίνεται η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατήρας, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής ΑΜ-Θ Βασίλης Πιτσινίγκος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και της περιφέρειας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!