Σύγχρονος Μαυρογιαλούρος…. ο Κ. Γκιουλέκας

Πρωταθλητής στις μεθόδους Μαυρογιαλούρου αναδείχτηκε στο εξάμηνο της θητείας του ως υφυπουργός Τύπου ο Κώστας Γκιουλέκας. Μέρος του συστήματος του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος υπήρξε ο πολιτικός του μέντορας, φτιάχτηκε ως πολιτικός από αυτό το σύστημα, το οποίο τον βοηθά τόσα χρόνια στην πολιτική του ανέλιξη και, βέβαια, αυτός φρόντισε να το ικανοποιήσει με μπαράζ προκλητικών επιχορηγήσεων σε συλλόγους, οργανώσεις αλλά και εκκλησίες της εκλογικής του περιφέρειας, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία. Οσο για τη μητρόπολη του κ. Ανθιμου, πήρε τη μερίδα του λέοντος.

Κατά τη σύντομη θητεία του ως υφυπουργός έδειξε ότι είναι πρώτος στα ρουσφέτια και στις παλαιοκομματικές πρακτικές, για τις οποίες τον «κάρφωναν» οι ίδιοι οι συνυποψήφιοί του της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2009. Και, βέβαια, πρώτα πρώτα δεν ξέχασε εκείνους με τους οποίους τους συνδέουν τα πιο συντηρητικά ιδεολογήματα και βάδιζαν από κοινού ως φαντάσματα του παρελθόντος στο Βίτσι και στον Γράμμο, να καταθέτουν αραχνιασμένες ιδέες και στεφάνια, που μόνο διχάζουν τους Ελληνες.

Να σημειωθεί ότι ο Κ. Γκιουλέκας ήταν από τους ιδρυτές και μέλος του Δ.Σ. του «Δικτύου 21» στη Θεσσαλονίκη, ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα κ.ά. Μέχρι πρότινος αυτή η δραστηριότητα προβάλλονταν ιδιαίτερα στο βιογραφικό του, στη σελίδα του στο Διαδίκτυο, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει αφαιρεθεί, αφού επιχειρεί να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο ως υποψήφιος για τον δήμο.
Ετσι όταν βρέθηκε στη θέση του υφυπουργού, φρόντισε να επιχορηγήσει (Σεπτέμβριος του 2009) από τα κονδύλια για τον… Τύπο σωματεία και ενώσεις της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας πήρε 5.000 ευρώ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» 4.000 ευρώ κ.λπ., οι εκκλησίες Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας, Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, κ.ά. πήραν ανάλογα ποσά. Σύλλογοι όπως ο Εύξεινος Πόντος, Πολυτέκνων Γονέων «Οι Αγιοι Πάντες», Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών, «Αλληλεγγύη Ζωής» κ.λπ. επιχορηγήθηκαν με ποσά 4.000-5.000 ευρώ.

Ομως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπαγόταν και το υπουργείο Τύπου, φρόντισε με έμμεσο τρόπο να επιχορηγήσει το ίδιο διάστημα (καλοκαίρι του 2009) και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο με ένα ποσό 150.000 ευρώ για την πραγματοποίηση… πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επειδή για τα χρήματα υπήρχε νομικό εμπόδιο να δοθούν απευθείας στη μητρόπολη, επιλέχτηκε να δοθούν ως επιχορήγηση αρχικά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να διοχετευτούν στη μητρόπολη.

Η όλη μεθόδευση αποκαλύφθηκε όταν το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε αντίδραση της αντιπολίτευσης. Από αυτό το συνολικό ποσό δόθηκαν τελικά οι 100.000 ευρώ στη μητρόπολη και υπάρχει εκκρεμότητα για ακόμη 50.000 ευρώ. Τα παραπάνω, βέβαια, δεν είναι άσχετα με την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Κ. Γκιουλέκας με τον κ. Ανθιμο. Κάτι που φάνηκε ανοιχτά και με την πρόσφατη, προσωπική επίθεση που επέλεξε να εξαπολύσει ο μητροπολίτης κατά του Γιάννη Μπουτάρη, απειλώντας του ότι δεν θα του επιτρέψει να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή Έθνος

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!