Σύγκρουση Μιχελάκη – Καμίνη για τη Marfin

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με δεύτερη επιστολή του και αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς δήμου Αθηναίων, επαναφέρει το αίτημα για τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin στην οδό Σταδίου. Η επιμονή του δείχνει -κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις- πώς θα χειριστεί σε επικοινωνιακό επίπεδο η ΝΔ τη μάχη της Αθήνας, όταν πλησιάσει η ώρα των δημοτικών εκλογών.

Με μια πρώτη επιστολή του την Τετάρτη 13/11, ο κ.Μιχελάκης ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη να μεριμνήσει ο Δήμος για την τοποθέτηση πλάκας εις μνήμην των υπαλλήλων της τράπεζας που χάθηκαν τον Μάιο του 2008 όταν προκλήθηκε πυρκαγιά από επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Την Παρασκευή έστειλε δεύτερη επιστολή σημειώνοντας ότι στο μεταξύ τον ενημέρωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει στις 10/5/2008 ομόφωνη απόφαση για τοποθέτηση πλακέτας. “Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της”, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι “ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της Marfin”.

Από την πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων δεν υπάρχει ακόμη κάποια αντίδραση, παρόλο που είναι προφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να τον εκθέσει ως απρόθυμο να ανταποκριθεί στο αίτημα της οικογένειας του ενός θύματος, που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και το κοινό αίσθημα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΜΑΡΦΙΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!