συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τους-συ-268518
ΔΗΜΟΙ | 29.01.2013 | 12:50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συλληφθέντες στο Αιγίνιο

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους έντεκα συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης ενάντια στα διόδια, στο σταθμό Αιγινίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης, κάτοικοι του νομού Πιερίας.

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι προσήχθησαν για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι κατηγορούμενοι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και δύο αντιδήμαρχοι, για «φθορά ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και άλλα αδικήματα.

Οι κάτοικοι προγραμματίζουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις τρεις το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου, για να διαμαρτυρηθούν για τη λειτουργία τους.

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου: Αυταρχική και βίαιη η συμπεριφορά της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γ. Παπαθανασίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις συλλήψεις αιρετών και πολιτών στα διόδια και κάνει λόγο «για αυταρχικές συμπεριφορές και βίαιες ενέργειες της κυβέρνησης».

Τονίζει, άλλωστε, ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πιερίας είχαν ειρηνικό χαρακτήρα, ζητά διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση τουρισμού.