Σγουρός: ΠΟΕ-ΟΤΑ, μην μπερδεύεις το χώμα με τη λάσπη

Για «ψεύδη, συκοφαντίες και εκφράσεις υποτιμητικές και υβριστικές που δε συνάδουν με το επίπεδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Όπως ανέφερε, το πρόβλημα έχει συζητηθεί εκτενώς στις δημόσιες συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και ήδη έχει λάβει απόφαση, την 449/2012, «προκειμένου να δοθεί νόμιμη λύση».

Κατηγόρησε, δε, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της Θέμη Μπαλασόπουλο πως «δε διστάζουν να παραποιούν ευθέως την πραγματικότητα, ισχυριζόμενοι ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την χωματοκάλυψη, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επισήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το απαράδεκτο επίπεδο και κάλεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μέσα από τη συνεργασία και όχι μέσα από την έκδοση ανακοινώσεων. Ειδικότερα στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός επισήμανε: «Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για ακόμη μια φορά επέλεξε να επιδοθεί στο προσφιλές γι’ αυτή σπορ της έκδοσης υβριστικών ανακοινώσεων για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ την έχω καλέσει να συνδράμει στην επίλυσή τους. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν τις εργασίες χωματοκάλυψης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Και μπέρδεψαν το χώμα με τη λάσπη».

Ο Γ. Σγουρός υπενθύμισε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που «έχει επιλεκτική μνήμη και κρίση» ότι: «Όταν ανέλαβε η νέα εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, ουσιαστικά από 1-6-2012, οι εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων και χωματοκάλυψης στον ΧΥΤΑ Φυλής γίνονταν για μήνες αποκλειστικά από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς καμία σύμβαση. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από την πρώτη μέρα από τη νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ στην πολιτική και δικαστική ηγεσία του τόπου.

  • Τα μηχανήματα – οχήματα του Συνδέσμου ήταν παροπλισμένα και το προσωπικό “απενεργοποιημένο”.
  • Ο Σύνδεσμος είχε σε βάρος του κατασχέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας χρεών προς τρίτους».

«Οι ανέξοδοι τιμητές και αυτόκλητοι σωτήρες των πάντων δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι οι πολίτες συντάσσονται πλέον στο πλευρό των ανοργάνωτων πλειοψηφιών και όχι των οργανωμένων μειοψηφιών. Καλούμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά γύρω τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν. Τότε θα καταλάβουν ότι έχουν ξεμείνει μόνοι τους και ότι οι ανακοινώσεις τους προκαλούν πλέον θλίψη και περιφρόνηση», κατέληξε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΕΔΣΝΑ, ΧΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!