Τετάρτη
7
Ιούνιος
Back

Σέρρες: Το Σχολείο πάει… Μουσείο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ξεκινά την περίοδο 2013-2014 με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα *Το Σχολείο πάει… Μουσείο*.
Για 3η χρονιά καλεί τα σχολεία του νομού Σερρών, της Α/βαθμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης όπως και τα σχολεία όλης της χώρας που όλα αυτά τα χρόνια γνώρισαν από κοντά το Μουσείο και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά για την τρύπα του όζοντος. Τι ακρίβώς είναι, πώς αντιμετωπίζεται και τι συνέπειες έχει για τον πλανήτη;
Το στρώμα του όζοντος μεταβάλλεται από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με τις εποχές, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το κλίμα, καθώς ο μηχανισμός σχηματισμού του εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία, τους ανέμους και τη περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε άλλες χημικές ενώσεις. Το όζον της στρατόσφαιρας αποτελεί τη μοναδική ασπίδα του πλανήτη μας ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας του Ήλιου, η οποία είναι ιδιαίτερα επιζήμια για όλους τους έμβιους οργανισμούς.

Με θέμα *Μια υγιή ατμόσφαιρα, το μέλλον που θέλουμε*  οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το βίντεο  http://www.youtube.com/watch?v=h2EWDjYa6-Ihttp://www.youtube.com/watch?list=UUNUtF-hteDtP8IkMjueu2CQ&v=J-MVxwk7zyo που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Περιβάλλοντος και ένα ΠΠ για το πως δημιουργήθηκε η τρύπα του όζοντος. Με το τέλος των παραπάνω θα ζητηθεί από τους μαθητές να μας υποδείξουν τρόπους για την προστασία του πλανήτη και να πολλαπλασιάσουν μέσα από το https://www.facebook.com/my.ozone.day  τις δικές τους πρωτοβουλίες κατά την διάρκεια της σχολικής τους χρονιάς και να στείλουν σε φίλους μία κάρτα επιλογής τους http://ozone.unep.org/new_site/en/GC_posters-2013.php .Σε κάθε τάξη που θα επισκεφθεί το μουσείο θα δοθεί το  εκπαιδευτικό υλικό  για να συνεχίσουν στην τάξη τους εάν το επιθυμούν http://www.unep.org/ozonaction/Events/OzoneDay/2013/tabid/129578/Default.aspx .
Διάρκεια προγράμματος 30-10-13. Είσοδος δωρεάν.
*Οι δράσεις υποστηρίζεται από τους εθελοντές φορείς :
Όμιλος Σερρών για UNESCO, η ΠΡΑΞΙΣ . Εθελοντές 2011,το Club Νέων της UNESCO Σερρών .
Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Βίκη Καψάλη, Στέλλα Παπούλια, Αλεξία Ματζίρη,Μαρία Παπασημακοπούλου, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά ,Ανδρέας Καμελίδη,Χρύσα Βασιλακάκη και του Ευρωπαίους εθελοντές  Jitka Bouskova,Erik Piana, Marc Michel Antoune Henine, Julia  Reiter με υποστηρικτή τον Κ. Βαβαλέκα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!