σεπε-κέρκυρας-σε-κοντέινερ-τα-νήπια-γι-1077982
ΔΗΜΟΙ | 05.10.2022 | 13:52

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Σε κοντέινερ τα νήπια για 5 χρόνια

Το θέμα της στέγασης των νηπίων και προνηπίων σε κοντέινερ θέτει σε ανακοίνωση που δημοσιεύει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Κουρσάρης αποδίδει ευθύνες στη δημαρχία Υδραίου λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή και όχι ανάγκη, δεδομένου ότι πάνω από το 1/3 των νηπίων και προνηπίων της πόλης και των περιαστικών περιοχών στεγάζονται σε κοντέινερ. Μάλιστα αυτό διατηρείται πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

“Δεν εξασφάλισε ούτε μία αίθουσα στις περιοχές που εστιάζεται το πρόβλημα και δεν εκπόνησε κανένα πρόγραμμα ανέγερσης των πάνω από 12 αιθουσών που στοιχειωδώς απαιτούνται επιπλέον για τη λειτουργία του δίχρονου νηπιαγωγείου” αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι αντίθετα, ο Δήμος “επιμένει σε ένα σχέδιο που στεγάζει περισσότερα από 200 νήπια και προνήπια της πόλης και των περιαστικών περιοχών χωρίς μόνιμη λύση στέγασης, δηλαδή πάνω από το 30% των μαθητών των δημοσίων νηπιαγωγείων σε 12 κοντέινερ.

Συγκεκριμένα λειτουργούν σε κοντέινερ τα Νηπιαγωγεία: 12ο, 4ο, 7ο, 14ο, Ποταμού (2 αίθουσες) και ακόμα 4 αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων (Νηπιαγωγείο Μαντουκίου και Παράρτημα 12ου) και 2 αίθουσες στα Κανάλια”.