Σε τελική ευθεία η διασύνδεση Νέας Μάκρης – Πολυποτάμου

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Νέας Μάκρης με τον Πολυπόταμο – που έχει χαρακτηρισθεί ως Έργο «γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας» στο Νόμο 3175/2003 – βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, χθες το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι του Λαυρίου το Νορβηγικό πλοίο «C/S NEXANS SKAGERRAK» με τα  υποβρύχια καλώδια.

Η διαδικασία πόντισης των ηλεκτρικών καλωδίων στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Εύβοιας και της Νέας Μάκρης θα ξεκινήσει την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

Η κατασκευή του έργου αποτελεί την ολοκλήρωση πολυετούς προσπάθειας της Πολιτείας, αρμόδιων φορέων και επενδυτών ΑΠΕ, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η ΑΔΜΗΕ ΑΕ, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Πολιτείας για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Επισημαίνεται ότι, το κόστος της διασύνδεσης ξεπερνά τα € 80 εκατ., ενώ οι επενδύσεις των ΑΠΕ που συνδέονται άμεσα με το συγκεκριμένο έργο ξεπερνούν τα € 700 εκατ.

Με την ολοκλήρωση της εναέριας γραμμής μέχρι τη Νότια Εύβοια και την εγκατάσταση των υπογείων καλωδίων στη Νέα Μάκρη το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να ηλεκτριστεί πριν από το τέλος του 2013.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ, ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!